Intrarea în vigoare a pachetului de legi ce transpune Directiva 2014/24/UE a adus modificări majore în domeniul achizițiilor publice. Elementul de cea mai mare noutate este reprezentat de instituția subcontractorilor, ce capătă o reglementare distinctă prin Legea 98/2016 privind achizițiile publice.
În practică, această instituție, deși foarte des întâlnită, nu era suficient reglementată, fapt ce a produs numeroase probleme practice. Odată cu adoptarea Legii 98/2016 instituția subcontractării capătă o reglementare mai clară în ceea ce privește condițiile specifice de participare a subcontractorilor, modalitatea de plată, cazurile în care subcontractorul inițial poate fi înlocuit cu un alt subcontractor.
În acest context, Asociația Română de Dreptul Construcțiilor vă invită să participați la cel de-al treilea seminar organizat în acest an cu tematica Probleme practice în aplicarea contractelor FIDIC.
Evenimentul va aborda modificările aduse legislației achizițiilor publice și impactul acestora asupra executării contractelor FIDIC în România.
Conceptul seminarului este unul interactiv în care participanții sunt invitați să dezbată alături de speakeri aspectele practice cele mai relevante în domeniu, precum și situațiile concrete cu care s-au confruntat în executarea unor astfel de contracte.
De asemenea, în cadrul seminarului va fi abordată și situația conflictelor de interese, regăsită în noile reglementări. Speakerii vor încerca să răspundă la întrebări precum: Care sunt cele mai întâlnite cazuri de conflicte de interese în faza procedurii de atribuire a contractelor? Care este rolul Inginerului raportat la relația Beneficiar – Antreprenor? Ce atribuții ale Inginerului sunt definitorii și cum influențează acestea executarea contractului în bune condiții? Unde pot apărea dificultăți în implementare și cum le soluționam?
Seminarul se va desfășura în data de 17 noiembrie 2016, începând cu orele 09:00, la Universitatea Româno-Americană București partenerul evenimentului. (Bld. Expoziției, nr. 1B, Sector 1, București).
Pentru a vă înregistra participarea la seminar nu trebuie decât să urmați câțiva pași: să descărcați formularul atașat, să completați pdf-ul editabil si sa-l transmiteți la adresa de email: office@rscl.ro. Un membru al echipei RSCL vă va contacta în cel mai scurt timp. Taxa de participare este de 50 euro.