Asociatia Romana de Dezvoltare Comunitara
Language: Romana | English
Home | Stiri | Contact
Home News Descrierea Organizatiei Cum Facem Ce Facem Beneficiari / Grup Tinta Parteneri si Finantatori
» Parteneri
» Finantatori
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HomeParteneri si FinantatoriFinantatori

Nume: Balkan Trust for Democracy
Descriere: Balkan Trust for Democracy a fost creat prin colaborarea dintre German Marshall Fund of the United States (GMF), Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si Fundatia "Charles Stewart Mott".Fondul a beneficiat de o contributie aditionala din partea Governului Greciei. Balkan Trust for Democracy sprijina intarirea institutiilor democratice din sud-estul Europei, promoveaza cooperarea trans-frontaliera si dezvoltarea politica, sociala si economica regionala.
Date de contact: Balkan Trust for Democracy The German Marshall Fund of the United States Dobracina 44 Belgrad, Serbia si Muntenegru 11000 Telefon: 381 11 32 88 022 Fax: 381 11 3036 454 Email: balkantrust@gmfus.org


Nume: Fundatia Charles Stuart Mott
Descriere: ”Cred ca orice persona este in orice moment intr-un parteneriat informal cu comunitatea sa” Fundatia Charles Stuart Mott promoveaza viziunea fondatorului sau despre o lume in care fiecare dintre noi este intr-un parteneriat cu restul oamenilor, calitatea vietii fiecarui individ fiind legata de bunastarea comunitatii atat la nivel local cat si global. Vrem sa atingem aceasta viziune prin oferirea de finantari, comunicare si alte activitati care valorizeaza comunitatea in diferite feluri. Aceasi viziune legata de invatarea impartasita si participativa ne ghideaza si in ceea ce priveste cultura organizationala in care promovam respectul reciproc, integritatea si responsabilitatea. Fundatia doreste sa dezvolte in oameni si organizatiile lor ceea ce Charles Stuart Mott numea “capacitatea de reusita”.
Date de contact: Charles Stewart Mott Foundation Fifth Floor, Cambridge House 100 Cambridge Grove Hammersmith London W6 OLE United Kingdom Telefon: + 44-207-031-0220 Fax: + 44-207-031-0221


Nume: GEF SGP- Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu
Descriere: Programul GEF-SGP a fost lansat în România la sfârşitul anului 2004. De atunci şi până în prezent acesta a sprijinit implementarea a 81de proiecte, oferind fonduri în valoare de peste 2,5 milioane dolari SUA, cu o cofinanţare de peste 2,4 milioane dolari SUA de la partenerii locali. Misiunea pe termen lung a Programului GEF de granturi mici în România este de a contribui la obţinerea unor beneficii de mediu globale cu ajutorul acţiunilor intreprinse la nivel de comunitate, prin proiectele implementate de ONG-uri şi organizaţiile comunitare în vederea conservării biodiversităţii, a reducerii efectelor negative ale schimbărilor climatice, a protejării apelor internaţionale, a gestionării terenurilor in mod durabil şi a eliminării poluanţilor organici persistenţi. Programul GEF SGP se află in prezent in cea de-a cincea faza operaţională la nivel global (OP5), care se va incheia in iunie 2014. Această fază operaţională reprezinta o consolidare şi o extindere a realizărilor din fazele operationale anterioare, misiunea programului rămânând aceeasi: obţinerea de beneficii de mediu globale in domeniile tematice ale GEF prin intermediul iniţiativelor şi actiunilor la nivel de comunitate.
Date de contact: GEF SGP ROMANIA Casa ONU Bld. Primăverii, nr. 48A, sector 1 011975 Bucureşti Tania Mihu Coordonator Naţional GEF SGP


Nume: Uniunea Europeana - Grundvitg
Descriere: Grundtvig 1 este un program de cooperare transfrontaliera in domeniul educatiei adultilor. In cadrul proiectelor desfasurate iin cadrul programului, organizatii/institutii din diverse tari europene lucreaza impreuna, aducand expertiza si cunostinte diverse pentru a crea rezultate concrete si innovative in domeniu. Aceste actiuni trebuie sa promoveze valorile europene si sa dezvolte o dimensiune europeana in aria educatiei adultilor.
Date de contact:


Nume: Uniunea Europeana - Programul Phare
Descriere: Programul PHARE se concentreaza pe principalele prioritati privind adoptarea acquis-ului comunitar prin intermediul consolidarii institutionale si pe investitii, altele decât cele finantate prin Facilitatea ISPA si Programul SAPARD. Sprijinul acordat prin Programul PHARE vizeaza: 1. CONSOLIDAREA INSTITUTIONALA, respectiv asistenta tehnica si programe de infratire institutionala (twinning), politici si capacitati necesare aderarii, inclusiv cele din domeniul coeziunii economice si sociale 2. INVESTITII IN VEDEREA ARMONIZARII CU ACQUIS-UL COMUNITAR axate pe programe care pot fi legate de consolidarea institutionala (in principal achizitii de echipamente) si participarea la programele comunitare 3. INVESTITII IN DOMENIUL COEZIUNII ECONOMICE SI SOCIALE, cu exceptia tipurilor de investitii finantate prin Facilitatea ISPA si SAPARD. Coeziunea economica si sociala este un obiectiv desemnat sa reduca discrepantele si disparitatile de dezvoltare dintre regiuni prin promovarea activitatilor de afaceri, ameliorarea problemelor sociale si cu forta de munca, dezvoltarea infrastructurii fizice. Acestea vizeaza o reducere a discrepantelor dintre o anumita regiune si media nationala si a Uniunii Europene 4. INVESTITII IN DOMENIUL COOPERARII TRANSFRONTALIERE.
Date de contact:

Copyright © 2004 ARDC. Toate drepturile rezervate.