Asociatia Romana de Dezvoltare Comunitara
Language: Romana | English
Home | Stiri | Contact
Home News Descrierea Organizatiei Cum Facem Ce Facem Beneficiari / Grup Tinta Parteneri si Finantatori
» Principii si valori ARDC
» Raport de activitate 2003
» Consiliul Director
» Echipa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HomeDescrierea Organizatiei
IMPREUNA SUNTEM PUTERNICI
 

ARDC este prima organizatie neguvernamentala in domeniul dezvoltarii comunitare din România, ce a pornit la drum in ianuarie 1999 ca o retea de facilitatori comunitari de profesii diferite (sociologi, etnologi, asistenti sociali, profesori, psihologi, economisti, ingineri,etc.) distribuiti in judetele sarace din România, pregatiti in domeniul dezvoltarii comunitare si avand experienta de lucru direct in comunitati.
 
Pentru noi o comunitate dezvoltata inseamna in primul rand o comunitate puternica, activa, unita si perseverenta, care are capacitatea de a-si identifica, analiza si rezolva problemele fara interventie din afara. Iar aceasta devine realitate atunci cand oamenii (cetatenii, indivizii) dobandesc incredere in ei insisi si in ceilalti; oamenii se simt capabili sa intervina si sa coopereze in rezolvarea problemelor locale; oamenii isi asuma responsabilitatea pentru destinul comunitatilor in care traiesc, se bucura de bunastare colectiva si sunt mandri de comunitatea in care traiesc.
 
ARDC isi propune sa lucreze pentru a atinge următoarele obiective:
  • Schimbarea atitudinii si furnizarea de cunostinte catre comunitatile cu care lucram si catre alte organizatii .
  • Promovarea valorilor dezvoltarii comunitare si a modelului nostru catre comunitatile si organizatiile cu care venim in contact.
  • Promovarea alternativei reprezentata de organizatiile neguvernamentale ca si  partener al initiativelor autoritatilor publice centrale si locale.

 
Copyright © 2004 ARDC. Toate drepturile rezervate.