Asociatia Romana de Dezvoltare Comunitara
Language: Romana | English
Home | Stiri | Contact
Home News Descrierea Organizatiei Cum Facem Ce Facem Beneficiari / Grup Tinta Parteneri si Finantatori
» Ghid Completare DVG
» hjjh
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HomeCum Facem ?
La baza actiunilor derulate de ARDC sta modul in care definim si intelegem dezvoltarea comunitara. Pentru noi o comunitate dezvoltata este in primul rand o comunitata activa, cu oameni pregatiti sa actioneze pentru binele comunitatii. O comunitatea in care pasivitatea, paternalismul si indiferenta oamenilor sunt inlocuite de actiuni colective si implicarea activa a membrilor comunitatii in imbunatatirea propriei lor vieti. O comunitate dezvoltata este o comunitate in care oamenii au initiativa si colaboreaza in mod sistematic pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta. Este o comunitate cu o viata sociala intensa.
Scopul interventiilor de dezvoltare comunitara este acela de a crea capacitati locale de organizare. Prin transferarea si consolidarea acestor capacitati se urmareste ca membrii unei comunitati sa dobindeasca abilitati de a-si identifica, analiza si rezolva problemele cu care se confrunta, abilitati de a identifica si folosi mai eficient resursele deja existente si de a folosi oportunitatile din mediul extern
Convingerea noastra este ca dezvoltarea unei comunitati este si trebuie sa fie rezultatul actiunii oamenilor din acea comunitate. Dezvoltarea unei comunitati este conditionata de capacitatea oamenilor de a folosi resursele de care dispun, de capacitatea lor de a lucra impreuna pentru a defini si urmarii realizarea intereselor comune.
Copyright © 2004 ARDC. Toate drepturile rezervate.