Asociatia Romana de Dezvoltare Comunitara
Language: Romana | English
Home | Stiri | Contact
Home News Descrierea Organizatiei Cum Facem Ce Facem Beneficiari / Grup Tinta Parteneri si Finantatori
» Proiecte Finalizate
» Proiecte in desfasurare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HomeCe Facem ?
Proiecte finalizate
Proiecte in desfasurare

Proiectele ARDC urmaresc aplicarea procesului de dezvoltare comunitara prin intermediul a trei interventii.  

 

Facilitarea comunitară

Primul instrument folosit de ARDC în lucrul cu comunitatile si cu adultii din comunitati a fost facilitarea comunitara prin care s-a stimulat activismul locuitorilor din sate si organizarea in jurul unui grup de lideri informali. Interventia s-a dovedit a fi foarte eficienta si utila, permitand o cunoastere profunda a comunitatii si alegerea unor abordari care sa se potrivesca specificului fiecarei comunitati in parte.

 

Instruire si asistenta tehnica

Dezvoltare comunitara presupune dezvoltare personala si dezvoltare organizationala. Aceast tip de servicii pe care le ofera ARDC sunt adresate atat reprezentantilor informali ai comunitatilor in care lucram cat si altor organizatii/institutii care doresc sa implementeze programe de dezvoltare comunitara.  Programele de instruire pe care le ofera ARDC sunt integrate intr-o abordare complexa de cursuri rezidentiale si asistenta tehnica in aplicarea notiunilor invatate.

 

Seed-fund (mini-finantari de initiative comunitare)

De putin timp, ARDC aplica un alt tip de interventie in comunitati si anume oferirea unei sume mici de bani pentru rezolvarea unei probleme a comunitatii care sa fie un exercitiu de invatare si dezvoltare pentru membrii grupului de initiativa si de crestere a increderii comunitatii. Cercetarea facută cu beneficiari ai proiectelor ARDC a confirmat utilitatea acestei "subventii" ca mijloc de construire de capacitati si nu ca scop în sine.   

 

 

Copyright © 2004 ARDC. Toate drepturile rezervate.