Asociatia Romana de Dezvoltare Comunitara
Language: Romana | English
Home | Stiri | Contact
Home News Descrierea Organizatiei Cum Facem Ce Facem Beneficiari / Grup Tinta Parteneri si Finantatori
» Cum ne puteti sprijini?
» Biblioteca dezvoltarii comunitare
» Afilieri
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HomeAfilieri

Asociatia Romana de Dezvoltare Comunitara doreste sa aiba un rol activ in promovarea abordarii de tip dezvoltare comunitara si in dezvoltarea unor noi instrumente si politici in domeniu.

Comunicarea cu alti actori activi in domeniul in care lucram - organizatii neguvernamentale, institutii, organizatii comunitare si profesionisti in dezvoltare comunitara - este esentiala pentru adaptarea continua  a instrumentelor si abordarilor folosite.

ARDC este astfel membra a unor retele nationale si internationale ale caror scopuri si valori sunt relevante pentru organizatia noastra.

Reteaua Central si Est Europeana de Dezvoltare Comunitara

 

 In 2004 ARDC a continuat sa aiba o prezenta activa in cadrul Reteaua Central si Est Europeana de Dezvoltare Comunitara. In calitate de membru fondator al acestei retele ARDC a contribuit la elaborarea strategiei retelei pentru perioada 2004-2006 si la elaborarea aplicatiilor pentru obtinerea

sustinerii financiare necesare actiunilor proiectate. In momentul de fata reteaua reuneste organizatii in 7 tari (Romania, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Ucraina si Rusia), active in domeniul dezvoltarii comunitare, reteaua fiind coordonata de catre Asociatia Ungara de Dezvoltare Comunitara (HACD).

 

Rural Net

In calitate de initiator altaturi de Centrul de Asistenta Rurala, ARDC face parte din comitetul de coordonare al RuralNet si a contribuit la dezvoltarea strategiei retelei. In prezent reteaua organizațiilor romanesti active in dezvoltare comunitara in zone rurale a devenit  o realitate: RuralNet. Reteaua are 244 de membrii, un scop, o misiune, obiective specifice si  strategie privind directiile majore de actiune.

 

Misiunea retelei este de a asigura cresterea calitatii serviciilor furnizate de organizatiile active in domeniul dezvoltarii comunitare in Romaniasi de a valorifica superior competentele si resursele acestora. Scopul retelei este sa realizeze si sa intretina cadrul de colaborare pentru organizatiile active in domeniul dezvoltarii comunitare in Romania.

 Reteaua PREPARE

 Programul PREPARE are ca scopuri sa intaresca societatea civila  si sa promoveze  schimbul de informatii si experiente la nivel multi-national in domeniul dezvoltarii rurale, in special pentru 10 tari din Europa Centrala care sunt in procesul de aderare, din care 8 au devenit membre ale Uniunii Europene in luna mai 2004.  

Reteaua  PREPARE, incurajeaza schimburi si sprijin mutual intre toti cei interesati de dezvoltarea rurala in Europa. Acest lucru este incurajat si prin pagina de internet. www.PREPARENetwork.org

.

Copyright © 2004 ARDC. Toate drepturile rezervate.